Bir Gönül Birlikteliği ‘Konya Platformu Derneği’

Konya Platformu Derneğinin çalışmalarını uzun süredir yakından izliyorum.

Birkaç faaliyetinde bize düşen görevler oldu. Memnuniyetle elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık.

Başta Başkan M. Ali ÇELİK olmak üzere , dostlarım Hakan PARLATIR , Ali UMUR ve Zekeriya MIZIRAK’ın davetleri ve üyelerin tasvibiyle ben de bu güzel ailenin bir ferdi olarak Yönetim Kuruluna katıldım.


En son Konya’ya Amatem’in kazandırılması olmak üzere ciddi çalışmalara imza atıyor Konya Platformu Derneği.


Konya’nın farklı alanlarında ön plana çıkmış çok farklı kesimlerden oldukça yoğun insanların böyle tamamen ”gönüllüğü” esas alan bir Sivil Toplum Kuruluşu çatısı altında buluşmaları ve Konya için kalıcı eserler bırakma çabaları her türlü takdiri ve teşekkürü hak ediyor.

Bizim toplumumuzda da  ‘gönüllülük’ çok köklü bir gelenek olarak yaşıyor aslında. Çünkü bu dini en kısa ve en güzel anlatan söz (hadis) bizzat gönüllüğün en güzelini anlatır.


‘Din nasihattir (samimiyettir-yaptığı her işe , söylediği her söze gönlünü koymaktır). Yine toplumun %99 unun mensup olduğu İslam dinini anlatan Peygamberi anlatırken gönüllülüğe vurgu yapılır.


‘Şehrin öbür ucundan bir adam koşarak geldi ve şöyle dedi: “Ey kavmim! Bu elçilere uyun. Sizden hiçbir ücret istemeyen kimselere uyun, onlar hidayete erdirilmiş kimselerdir. Yasin 20,21”


“Sizden buna karşılık hiçbir ücret istemiyorum. Benim mükâfatım âlemlerin Rabb’ine âittir.” demişlerdi. (Şuarâ: 109)
“Ey îmân edenler! İnsanlara gösteriş için malını sarf etmekte olan, Allah’a ve âhiret gününe îmân etmiyor olan kimse gibi başa kakmak ve (gönül) incitmekle sadakalarınızı boşa çıkarmayın! İşte onun misâli, üzerinde biraz toprak bulunan bir kayanın hâli gibidir ki, ona şiddetli bir yağmur isâbet etmiş de, onu çıplak bir hâlde bırakmıştır. (Onlar) kazandıklarından bir şey elde edemezler. Allah ise, kâfirler topluluğunu (inkârlarındaki ısrarları sebebiyle) hidâyete erdirmez!” (Bakara, 264)


Onlar (takva sahipleridir) ki, gaybe (gaybte Allah’a) îmân ederler, namazlarını kılarlar ve kendilerini rızıklandırdığımız şeylerden infâk ederler (başkalarına verirler).(Bakara 3)


Yazımın başında bir örnek verdim gönüllüğün sınırları olmadığını anlatmak için. Hiçbir karşılık beklemeden Rabbimizin bize karşılıksız verdiği her nimetin bir kısmını (para , mal , zeka , fizik gücü , ses , kabiliyet v.b.) Yaratanın hatırı için sadece Allah rızası için yaratılmışlara iade etmek gerekiyor.


Evin önünü temizleyebilen herkes ‘gönüllü ‘ olarak temizlemekte zorlanan kardeşlerine destek verecek. Ve göreceğiz ki hepimizin birlikte yaşadığı şehir tertemiz olacak.


Konya Platformu Derneği Yeni Yönetimi , ilk toplantısında hedef olarak her yıl en az 3 temel çalışma alanında kalıcı eser bırakmayı kararlaştırdı. Bu 3 hedefin ana başlıkları da belirlendi. Bundan sonra ki faaliyetlerimize bu 3 hedef çerçevesinde dualarınızla devam edeceğiz inşallah.


Yeni Yönetim Kurulumuz ; ” Mehmet Ali Çelik, Rıfat Ergan , Mustafa Nusret Ulusoy , Bahadır Dilek , Mustafa Deresal, Mustafa Dinçoflaz , Zekeriya Mızırak, Recep Altınok , Hıfsı Soydemir , Nihat Uyan , Ali Umur, Hakan Parlatır , Fahriye Gürler , Zeliha Üzümcü , Ramazan Çetin , Osman Fatih Yalçın  İlker Özkan , Cemil Paslı , Güvenç Ulaşan, Bilal Özboyacı, Nihat Erkan, Mehmet Sertok, Ali Tabak , Ali Kaya ve Abdullah İbrahim Öksüz” gibi isimlerden oluşuyor.

“Bir başkent daima başkenttir .”
Konya’dan söz ederken böyle der
Ahmet Hamdi Tanpınar ve ekler:


” Ne kadar susturulursa susturulsun yine konuşur.”
Bu gün Anadolu’da ön plana çıkan 3 ana başkenti var.
İstanbul (Osmanlı), Konya (Selçuklu) ve Ankara (Cumhuriyet)
Ahmet Hamdi Tanpınar söylemişti ya:
” Ne kadar susturulursa susturulsun yine konuşur.”,


Konya Platformu Derneğimizin yeni yönetimine hayırlı işlerde başarılar diliyor ,
Konya’nın susmayan susturulamayan sesinin cihana daha yüksek sesle duyurulmasına vesile olmasını temenni ediyor , Konya ve İnsanlık için kalıcı eserler bırakacak çalışmalara imza atmalarını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Yorum Ekle