”Emekliyiz , Gönüllüyüz” Projesi

İnsan belli kurumlarla belli kurallar çerçevesinde, belirli zamanda çalışır ve ayrılabilir. Ama insan, yaptığı, ehli olduğu, sevdiği mesleğinden emekli olabilir mi?

Mesleki tecrübenin zirvesine ulaşmış  yıllarca yaptığı işin uzmanı olan bir insan , özellikle Müslüman dünyadan elini eteğini çekebilir mi ?

Hayatın içerisinde “emeklilik “ var mı ? Ya da olmalı mı ?

Tabii ki insan hayatın tüm aşamalarında aynı performansı gösteremeyebilir. Ama “çok çalıştım, ben artık yoruldum, kenara çekiliyorum” diyebilir miyiz ?

Ben hayatta emeklilik olmaması gerektiğine inananlardanım. Rabbimizin rahman ve rahim ismiyle bize lütfettiği ömür, gençlik, zaman, hava, su, gıda, ilim v.b. nimetlerden hepimiz hesaba çekileceğiz. Hesaptan muafiyet olmadıkça, hayatta emeklilik olmaz. Hesaptan muafiyet ancak ölümden sonra başlar.

Evet yaptığımızın işin zamanı, yeri , şekli değişebilir. Ama insan sevdiği, uzmanlaştığı işini asla bırakmamalı.

Hz. Azrail geldiğinde bir Müslümanı mutlaka insanlara faydalı bir işle meşgulken bulmalı. Çünkü “Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır, kıyametin az sonra kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin, ilmini muhtaç olandan esirgeyene, gökteki kuşlar ve denizdeki balıklar lanet eder.” diyen bir peygamberin ümmetiyiz.

“Emekliyiz Gönüllüyüz” Projesi, Sayın Hayrünnisa Gül Hanımefendi’nin himayelerinde gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesidir. Proje, emekli öğretmenlerin SHÇEK’e bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında SHÇEK tarafından belirlenecek ihtiyaçlar doğrultusunda kendi branşlarında ya da istedikleri alanlarda gönüllü hizmet vermelerine ilişkindir. Proje kapsamında, toplumumuzda saygın bir yere sahip olan ve emeklilik dönemlerinde sosyal yaşamda aktif olarak görev almak isteyen emekli öğretmenler ile koruma altındaki çocuk ve gençlerimiz buluşturulacaktır.

Projenin vizyonu, birbirlerine karşı duyarlı ve sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş bireylerden oluşan toplumların mutlu ve güçlü olacağı yaklaşımıyla toplumda işbirliği, paylaşım, dayanışma ve duyarlılığı artırmak; bunun sonucunda refah seviyesi yüksek ve sağlıklı bir toplumun oluşumuna katkıda bulunmaktır. Ayrıca öğretmenlerimizin, çocuk ve gençlerimizin yaşamında bıraktığı güzel ve kalıcı izlerin çocuklarımız tarafından gelecek kuşaklara taşınması olarak belirlenmiştir.

Projenin amacı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarındaki çocuk ve gençlerin eğitimlerine emekli öğretmenler aracılığıyla destek olarak bu çocuk ve gençlerin akademik başarılarını artırmak, zihinsel, duygusal ve sosyal uyum gelişimlerini desteklemek, toplumsal-kültürel değerleri öğrenmelerine yardımcı olmak ve yaşam becerilerinin artmasını sağlayarak geleceğe güvenle bakmalarını desteklemektir.

Proje çerçevesinde Konya da şu anda 23 emekli öğretmenimiz, 2 asistanla (halk oyunları ve enstrüman çalışması alanında ) 12.01.2010 tarihi itibariyle yurt ve yuvalarımızda çocuk ve gençlerimize yönelik çalışmalara başladılar.

Valimiz ve eşleri projeye her türlü desteği veriyorlar. Bu proje Türkiye’de 6 ilde pilot olarak 2 yıl uygulanacak. Projenin pilot proje olması omuzumuzdaki görevin önemini katlıyor. Çünkü bu 6 ilde başarılı olursa diğer illere de uygulanacak. Emekli öğretmen Pakize HATİPOĞLU ve arkadaşlarının özverili çalışmaları sayesinde Cumhurbaşkanlığından gelen temsilcilerinde ifadesiyle, ”hamdolsun” projeye en yüksek katılım ilimizden gerçekleşti.

“Benim çocuklara, gençlere vereceğim bir şeyler var “ diyen tüm emekli öğretmenlerimizi projeye katılmaya davet ediyor, ellerinden öpüyor, sağlıklı, neşeli, enerjik, hayırlı, dolu dolu uzun bir ömür diliyorum.

Yorum Ekle