DAVOS’TA BİR KEZ DAHA “SAMİMİYET” KAZANDI.

Davos’ta yaşananlar farklı açılardan ele alındı. Alınmaya da devam edilecek. Çünkü Davos’ta yaşanan panelin sonu, çok alışık olmadığımız “ezber bozan” diyebileceğimiz şekilde cereyan etti.

Peki ne oldu da böyle oldu ?

Panelin bütününü izlediğimde ,öncesinde yaşanan olayları öğrendiğimde  ben de şu kanaat oluştu. Panelin bu şekli icrası “birilerince” önceden planlanmış ve aynen uygulanmıştır. Panelin moderatörü Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) Başkanı Klaus Schwab, iken değiştirilerek yerine David İgnatius getirildi. Ignatius 1920 yılında Ermenistan’dan ABD’ye göç eden bir Ermeni ailenin çocuğu. Bu nedenle ABD’deki Ermeni lobisiyle hareket ettiği belirtilen Ignatius’un Erdoğan ve Türkiye aleyhine özellikle de dış politikalarını eleştiren yazıları bulunduğu biliniyordu

Panel de Simon Peres Başbakan’ın tam iki katı bir zaman içerisinde ve sonda konuşması ,hemen konuşmasının bitiminde “yemeğe gidelim” gibi basit bir gerekçeyle panelin bitirilmeye çalışılması önceden düşünülmüş konulardı.

Şimdi olayı tersinden düşünelim. Simon Peres T.C. Başbakan’nına  yüksek sesle ve gerçeği yansıtmayan sözlerle hitap edecek ,Başbakan bu sert ve olumsuz tutum karşısında sineye çekmiş olarak ülkesine dönecekti.

Sizce içerde ve dışarıda ne yorumlar yapılacaktı. Başbakan nasıl bir cendereye tabii tutulacaktı.

Peki ne oldu da böyle oldu ?

Burada Başbakanın ömrü boyunca çok yaşadığı bir faktör devreye girdi. Bazı insanların “bu kadarda şanslı olunmaz ki “ dedikleri hayat hikayesi.

Evet, bir kez daha yıpratılmaya çalışıldığı bir olaydan, kimsenin tahmin edemeyeceği kadar güçlenerek çıkmıştı Başbakan.

Peki bu olay ve olaylar nasıl yorumlanabilir di.?

Ben bu olaylardaki başarının sırrını “samimiyet “ faktörüyle açıklıyorum. Çünkü tarihte ,çevremde ve kendi hayatımda şu gerçeği binlerce kez gördüm. Samimiyet başarının en önemli şartı. Yaptığın her işte samimi olacaksın. Gerçekten o işe inanarak yapacaksın. Asla yapar gibi, yaşar gibi, çalışır gibi, inanır gibi, ibadet eder gibi yapmayacaksın. Kısaca “gibi yapma”https://www.cemilpasli.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19 ) yapmayacaksın. Yaptığın her işi “adam gibi” yapacaksın.

Bu ve benzeri olaylardan bizimde çıkaracağımız en önemli ders bence samimiyet dersi olmalı. Çünkü “başarı samimi niyetin arkadaşıdır.”.

Yine Peygamberimiz şöyle buyurdu.”eddinün nasiha,eddinün nasiha,eddinün nasiha.(din samimi olmaktır.)

Sahabe sordu: Kime karşı samimi olmak ?

Cevap: Allah’a, Resulüne, müminlere ve tüm insanlara karşı.

Yorum Ekle