Selçukya’da”Kadın Cinayetleri”ni konuştuk.

Selçukya Kültür ve Sanat Derneğinde “Kadın Cinayetleri”ni konuştuk.

Haber için lütfen: http://www.konyayenigun.com/guncel/cemil-pasli-aile-seferberligi-ilan-edilmeli-h206066.html

Cemil Paslı: Aile Eğitim Seferberliği İlan Edilmeli.

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından her hafta düzenlenen Selçukya Sohbetleri’nde bu hafta güncel bir konu olan “Kadın Cinayetleri” konusu işlendi.

Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin; toplumun kanayan yarası olan kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığını ve son olarak Emini Bulut cinayeti tekrar gündeme oturduğunu söyledi.

Emine Bulut cinayetinin ne ilk ne de son olacağını söyleyen Şahin, kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin son bulması için toplumun bilinçlendirilmesi ve caydırıcı cezaların yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etti.

Programda konuyu değerlendiren Aile Eğitimi ve İletişim Uzmanı Cemil Paslı,

“Emine Bulut’un çocuğunun gözü önünde hunharca öldürülmesi kadın cinayetleri konusunu bir kez daha gündemin üst sırasına taşıdı. 30 yıllık sivil toplum 19 yıllık sosyal hizmet tecrübem dolayısıyla aile, çocuk ve kadın konularında çok yazılar yazdım, onlarca projede bulundum.

Ülkemizde geldiğimiz nokta itibariyle ‘Aile Eğitim Seferberliği’ ilan edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Seferberliğe tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları katılmalılar. Verem hastalığı ile savaşırken, Verem Savaş Dispanserlerinden, BCG Aşısına, her vatandaşın röntgeninin taranmasından okullar, askeri birlikler, camiler ve tüm toplantı yapılabilecek alanlarda eğitimlere kadar nasıl ciddi bir seferberlikle verem yok edildiyse; aynı şekilde ‘Aile Bütünlüğünü, Huzurunu Koruma ve Kadına, Erkeğe, Çocuğa Karşı Sevgiyi Yaygınlaştırma Seferberliği’ ilan edilerek bu yaradan da kurtulmak mümkündür” ifadelerini kullandı.

Kadına şiddetin önüne geçilmesi için aile vurgusu yapan Cemil Paslı, “Kadın değil aile, çocuk değil aile, erkek değil aile, engelli değil aile, yaşlı değil aile, şiddet değil sevgi, kötülük değil iyilik ve karanlık değil aydınlık olmalı.

Kadına şiddet ve kadına cinayetin önüne geçilmesi için çocukluktan itibaren 12 yıllık eğitimin her tarafında çocukların seviyesine göre aile huzur ve mutluluğu için gereken bütün bilgilerle beraber, ailede bir problem olduğunda çözüme dair bütün yöntemler öğretilmeli ve Kamu-Yerel Yönetim-STK işbirliği ile yaygın aile eğitim seferberliği ile en az 180 saatlik sertifikalı ücretsiz aile eğitimi almaları sağlanmalıdır. Nikah için de bu aile eğitim sertifikasının zorunlu hale getirilmesi gerekir” dedi. Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin ve Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü tarafından Aileyi Destekleme Derneği Başkanı Uzm. Cemil Paslı’ya günün anısına plaket takdim edilmesinin akabinde çekilen hatıra fotoğrafları ile program sona erdi.

Yorum Ekle